Te plat voor Oranje? Ruud Vormer legt criticasters meteen het zwijgen op: "Echt schitterend, alleen had ik ook moeten scoren"

01 juni 2018 06:16

Ruud Vormer mocht gisteravond voor het eerst zijn opwachting maken in het Nederlands elftal en met succes. De Brugse middenvelder kreeg één helft om zich te tonen en kreeg niet alleen de sputterende motor aan de praat, hij scoorde ook nog bijna de 1-2.

Na afloop stond Vormer dan ook te glunderen voor de camera's van de Nederlandse televisie: "Wat een seizoen voor mij! Kampioen van België, winnaar van de Gouden Schoen en nu ook nog eens debutant bij Oranje. Echt schitterend! Het is altijd een beetje spannend hé om in te vallen." 

In de eerste helft was het wel nagelbijten, vooral omdat het totaal niet draaide tegen Slowakije. "Het was vooral lamlendig. Ik heb dan ook geprobeerd van er wat gif in te brengen. Het systeem is mij bekend van bij Brugge dus ik wist perfect wat ik moest doen. Ik probeerde het team te helpen en dat is mij aardig gelukt. Alleen had ik ook moeten scoren", aldus een zelfkritische Vormer.  

Kans moet binnen

"De tweede helft was stukken beter en eigenlijk hadden we gewoon nog moeten winnen ook. Ik moest wat rustiger blijven voor de goal, maar Ik ben natuurlijk geen spits. Ach, die kans moet er gewoon in, die bal in de draai moet gewoon rustig in de hoek. Dan was het meteen klaar geweest", liet de blonde sterkhouder van blauw-zwart optekenen in zijn gekende stijl. 

Een glansrijk debuut op 30 jaar, wie had dat nog verwacht? Ruudje zelf ook niet: "Ik had de moed ook wel al een beetje opgegeven hoor, maar in het voetbal is veel mogelijk. Zo zie je maar weer hé!" Op naar de volgende opdracht, in en tegen Italië. 

Glenn Bogaert

Club Brugge \\ Nederland \\ Slovakije
 
 
Reacties.