"Ik was in het begin geen fan van Lukaku, ik dacht: 'Jongen, een miniem kan beter een bal controleren dan jij'"

02 juni 2018 15:13

Als het over Romelu Lukaku gaat bij de Rode Duivels zijn de meningen vaak verdeeld. De 24-jarige prijsschutter van Manchester United heeft anno 2018 nog altijd voor- en tegenstanders en dat lijkt niet snel te gaan veranderen.

Hermans Brusselmans is een voorstander, maar dat was lang niet altijd het geval: Romelu is een speler met een evolutie. Dat wil zeggen dat ik in het begin geen fan was van Lukaku. Ik had bijvoorbeeld ongelooflijk veel last met de manier waarop hij een bal stopte. Hij deed dat soms op zo’n manier waarvan je dacht: 'Jongen, een miniem stopt die bal beter dan jij hem stopt.' Maar hij is enorm gegroeid. Zeker bij de Rode Duivels is hij nu de onbetwiste nummer één", aldus de auteur en voetbalfan. 

Nog progressiemarge

Ook Marc Degryse heeft het voor Big Rom: "Hij heeft eigenlijk alles wat een spits moet hebben. Hij heeft kracht, snelheid, scorend vermogen, hij kan koppen en heeft een goeie traptechniek. Maar ik vind wél dat hij in al die onderdelen nog progressiemarge heeft. Dus dat is toch wel mooi: als je al de beste bent, dat je nog voelt dat er nog dingen beter kunnen."

En ook ex-spits van Anderlecht, PSV en de Rode Duivels Luc Nilis twijfelt niet aan Lukaku: "Twee jaar geleden op het EK was hij voor mij al de nummer negen van België. Er is nog veel geroezemoes rond Romelu en er zijn blijkbaar nog altijd twijfels, maar ik heb die niet", klinkt het resoluut in Wereldkampioenen.




 

Glenn Bogaert

Manchester United \\ België \\ Portugal
 
 
Reacties.