Guardiola schijnt zijn licht over de Rode Duivels: "Ik zou nooit twijfelen met De Bruyne en Hazard"

02 juni 2018 12:30

Pep Guardiola was een opgemerkte gast op de Kevin De Bruyne Cup in Drongen. De coach van Manchester City had het ook over de Rode Duivels.

Een kwartiertje kreeg de verzamelde pers om vragen te stellen aan de voorzitter van KVE Drongen, de tornooiorganisator, de vader van Kevin De Bruyne en Pep Guardiola. Er kreeg maar één van die vier vragen, we laten u even raden wie.

Pep dus, wat hij denkt over die talentrijke Rode Duivels? "Het is iets unieks, die generatie. Jullie hebben niet één, twee of drie toppers, maar een heleboel. Dat is fantastisch. Ik wens ze het beste toe, gisteren heb ik de spelers bezocht en ook gepraat met Roberto (Martinez, nvdr.). Uiteraard heb ik ook een woordje gewisseld met Vincent en Kevin."

"Als die eerste wedstrijd goed verloopt, kunnen ze ver komen." Kevin De Bruyne en Eden Hazard zijn de uithangborden van de Rode Duivels, maar er moest lang gepuzzeld worden om beiden tot hun recht te laten komen.

Guardiola zou niet twijfelen. "Als je die twee samen tussen de lijnen kan brengen, moet je dat altijd doen. Ik zou ze altijd laten spelen. Ze zijn zó goed. In één kaats kunnen ze zoveel. De Bruyne, Hazard, maar ook Mertens en Lukaku zijn zo belangrijk voor hun team. Nu moeten ze die stap voorwaarts zetten bij de Rode Duivels ook."

Quid Nainggolan?

Een onverlaat stelde ook een vraag over Radja Nainggolan. "Ik ben hier niet om daarover te praten. Elke coach ziet wat híj ziet, en neemt zijn beslissingen anders. Daar heb ik niets aan toe te voegen."

Sander De Graeve

Premier League \\ Manchester City \\ België \\ Portugal
 
 
Reacties.