Guardiola dolt met papa De Bruyne: "Hij heeft me wat tactische zaken uitgelegd, ik ken er niets van"

02 juni 2018 14:39

Pep Guardiola volgde op de Kevin De Bruyne Cup in Drongen aandachtig de wedstrijd tussen de U15 van Besiktas en Manchester City. Daarbij praatte hij geanimeerd met Herwig De Bruyne, papa van uiteraard.

"Of ik dit voor al mijn spelers doe? Neen, hier werd ik uitgenodigd, ik denk niet dat mijn andere spelers kunnen rekenen op deze twee kanjers in het organiseren van een tornooi (wijst naar Drongen-voorzitter Paul Naudts en tornooiorganisator Jeroen Verhille, nvdr.)."

Fantastische nummer tien gespot

Hij kon al wat talentjes scouten. "Maar of daar de nieuwe De Bruyne tussenzat? Dat is moeilijk. Hier op zo'n tornooi zijn het de fysiek sterke jongens die uit de verf komen. Al zag ik twee of drie spelers bij PSG, en was de nummer tien van Besiktas fantastisch." Die nummer tien zorgde met een fenomenale vrije trap voor de zege tegen Manchester City.

Tijdens die wedstrijd babbelden Guardiola en De Bruyne senior geanimeerd. Maar wat werd er gezegd? "De papa van Kevin heeft me enkele tactische dingen uitgelegd, ik ken er namelijk niets van", lachte Guardiola.

Sander De Graeve

Premier League \\ Manchester City \\ België \\ Portugal
 
 
Reacties.