Jan Ceulemans heeft een goede hint voor Martinez én zet Rode Duivels onder druk: "Zou een schande zijn"

03 juni 2018 19:08

Jan Ceulemans is al eventjes niet meer dé recordhouder qua aantal caps bij de Rode Duivels, dat is ondertussen Jan Vertonghen. Maar de Caje heeft wel een duidelijke mening over de huidige selectie.

De Rode Duivels werden in het verleden een keertje vierde, waardoor de verwachtingen voor deze lichting hoog zijn. In 1986 was Ceulemans er zelf bij: "We hadden toen een straffe ploeg, maar de huidige ploeg is nog sterker, dus die moet ons minstens evenaren", aldus Ceulemans in Het Nieuwsblad.

"Zeker omdat ze vier jaar geleden al zogezegd de finale gingen halen en twee jaar geleden Europees kampioen gingen worden. De kwartfinale is voor mij ook het minimum, het zou een schande zijn als deze ploeg vroeger uitgeschakeld wordt."

Kompany & Vermaelen

"Een kwartfinale tegen Duitsland of Brazilië? Dan hangt het er bij eventuele uitschakeling vanuit hoe het zou gebeuren. Maar als ze doorgaan, dan zie ik ze heel ver komen. Wij kwakkelden ook in 1986 door de eerste ronde en klopten dan grote favorieten Rusland en Spanje."

De gewezen Rode Duivel heeft verder nog een duidelijke hint voor Roberto Martinez: "Spaar Kompany en Vermaelen in die eerste ronde, want verdedigend moeten we hen absoluut fit houden."

Aernout Van Lindt

België \\ Portugal
 
 
Reacties.