"Als het slecht gaat begint Hein te zagen en soms ook om zich heen te schoppen, zo raakte hij bij AA Gent een paar heilige huisjes"

04 juni 2018 08:17

Het gebroken huwelijk tussen Hein Vanhaezebrouck en AA Gent was ongetwijfeld een van de meest verrassende ontwikkelingen van het voorbije voetbalseizoen. In die zin dat niemand dat voor de start van de jaargang 2017/2018 had durven voorspellen.

Na een dramatische seizoensstart gooide de 54-jarige succescoach, die de Buffalo's in 2015 naar de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis leidde, eind september de handdoek. "Bij AA Gent was het op", aldus broer Henk in Sport/Voetbalmagazine.

Rug tegen de muur

"En dat deed hem pijn. Zijn bedoeling was echt wel om daar iets op te bouwen op lange termijn, zie onder meer zijn engagement voor de bouw van het nieuwe oefencomplex. Maar hij voelde dat hij er opeens door bepaalde situaties met zijn rug tegen de muur stond en spelers niet meer achter hem stonden. Ik weet dat hij daar enorm van afzag."

Henk Vanhaezebrouck vult aan: "Door het succes dat hij er meteen behaalde, kreeg hij bij Gent heel veel inspraak, misschien kreeg hij er zelfs wat te veel macht. En dan is er zijn klein kantje waar hij moeilijk van af geraakt en wat wel meer veeleisende coaches kenmerkt: als het slecht gaat, begint hij te zagen en soms ook om zich heen te schoppen. Zo raakte hij een paar heilige huisjes, de scoutingcel, Michel Louwagie ook enkele keren…"

Glenn Bogaert

Anderlecht \\ KAA Gent
 
 
Reacties.