Rode Duivel durft zijn emoties te tonen in ruige machowereld der profvoetbal: "Ik heb pijn heb gehad, héb gehuild en héb willen stoppen"

04 juni 2018 12:55

Profvoetballers die hun gevoelens tonen, ze zijn schaars. Toby Alderweireld is dan ook een uitzondering op de regel. De 29-jarige verdediger van Tottenham en de Rode Duivels oogt dan wel stoer, maar heeft een klein hartje. En hij is absoluut niet bang om dat toe te geven.

Ben ik één van de weinige voetballers die durft praten over emoties? Dat kan zijn. Ik doe dat omdat ik pijn heb gehad. Waarom zou ik dat verstoppen? Ik héb gehuild, ik héb willen stoppen. Je staat op zondagavond alleen op het perron op weg naar een vreemd gezin", klinkt het bijzonder openhartig in De Zondag

"Je bent amper vijftien jaar, hè. Mijn moeder wou me thuis houden. Mijn vader zei neen. Je moet doorzetten, zei hij. Hij is de zoon van een binnenschipper. Hij weet dat hard werken noodzakelijk is om iets te bereiken. Vandaag ben ik hem dankbaar. Ik heb dankzij hem ook veel vertrouwen in mijn vaderschap. Wat er ook op ons afkomt, wij slaan er ons wel door."

Glenn Bogaert

Premier League \\ Tottenham \\ België
 
 
Reacties.