Sarah Wijnants is beste belofte: "Waar deze trofee terechtkomt?"

04 juni 2018 09:49

Sarah Wijnants kroonde zich tot beste belofte in de Super League van het seizoen 2017-2018. De assistenkoningin benadrukte het sterk werk van het team rond haar én gaf prijs waar de prijs terecht zou komen.

"Je ziet zoiets nooit zien aankomen, maar het is wel een erg mooie prijs. Toch was de concurrentie niet min, met Elena en Celien die ook bij de ruime kern van de Red Flames zijn aangesloten. Ze speelden ook beiden een prima seizoen", aldus Sarah Wijnants in een eerste reactie.

Teamprestatie

"Mijn statistieken zijn inderdaad goed, maar het gaat toch vooral om een teamprestatie. Iedereen heeft zijn job op het veld, ook verdedigsters kunnen enorm belangrijk zijn. Die statistieken komen soms wat minder in de media, maar zijn daarom niet minder belangrijk", bleef de winger bescheiden.

"Waar de prijs terecht zal komen? We hebben een muur vol thuis, waar allerhande medailles en zaken van de Red Flames worden verzameld, dus mijn papa zal deze prijs ook wel claimen om daar ergens tussen te zetten. Een kamer zoals Lionel Messi? Om op dat niveau te raken zal ik nog veel moeten werken", kon er een lachje af.

Aernout Van Lindt

Anderlecht
 
 
Reacties.