Onze rapporten van de Rode Duivels tegen Egypte: Briljante Eden versus Bleke Kevin, wat als King Kompany niet fit raakt?

06 juni 2018 22:54

Na de 0-0 tegen Portugal konden de Rode Duivels deze keer wél winnen, van Egypte. Wij namen de (individuele) prestaties van de mannen die vanavond in actie kwamen tegen het Noord-Afrikaanse land onder de loep.

 Thibaut Courtois 

 Moest niet bijster veel werk opknappen, maar wat ie moest doen, deed hij opnieuw meer dan naar behoren. Is onze vaste nummer 1 en is een zekerheid. Coacht vaak en goed zijn defensie, gaan we nodig hebben op het WK.

 Toby Alderweireld  

Liet zich aanvallend een paar keer opmerken, had een al bij al makkelijke avond en moest weinig werk opknappen. Sober, degelijk, zonder al te veel meer. Sterk met de kop. 

Jan Vertonghen (OUT '81)

Zal in normale omstandigheden ook gewoon starten op het WK, want is onze meest ervaren rot en is altijd oerdegelijk. Tegen achteruitplooiende Egyptenaren nooit echt in de problemen gekomen.  

 Laurent Ciman 

Als Vincent Kompany niet fit raakt, dan gaan we nog blij zijn dat Laurent Ciman als 24e man in de selectie zit. King Kompany is hij niet, maar met zijn ervaring regelde hij wel de hele defensie. Had een paar goede inspeelpasses, waarmee hij ook aan de basis van het tweede Duivelse doelpunt lag. 

 Thomas Meunier (OUT '70)

Miste een dot van een kans en werd continu goed opgevangen door de Egyptische massa aan verdedigende benen. Voor de tweede keer op rij geen uitmuntende wedstrijd, maar wel een paar keer gevaarlijk met goede voorzetten. 

 Axel Witsel (OUT '46)

Speelde op z'n Witsels. Verliest geen bal, maar brengt eigenlijk ook weinig mee. Vertraagde het spel een paar keer wanneer er tempo in had kunnen komen, maar in balverlies wel sterk in de duels en een goede aanjager. Op zijn niveau prima. 

 Kevin De Bruyne 

We zijn van Kevin De Bruyne meer gewend dan we te zien kregen tegen Egypte. Veel van zijn passes kwamen niet aan, hij had het erg moeilijk om zich door te zetten en forceerde een paar keer iets te veel. Zijn topvorm zal mogelijk pas op het WK volgen, laat ons hopen. 

Yannick Carrasco 

Wisselde goede dingen met mindere dingen af en ging een paar keer in de fout, maar herstelde vaak zijn foutjes zelf. Jaagde goed door en gaf zo een assist aan Hazard bij de 2-0. Moet nog wat groeien in zijn rol, maar deed het al beter dan tegen Portugal. 

Dries Mertens (OUT '46)

Bedrijvig als altijd en probeerde op de flank zeker voor acties te zorgen, maar het was toch ook weer een paar keer net niet. Werd bij de rust gewisseld, maar zal ook op het WK meer dan waarschijnlijk in de basis mogen starten. 

 Eden Hazard (OUT '46)

Net als tegen Portugal veruit onze beste man op het veld. Werd enkel foutief afgestopt, scoorde en deed ook bij de 1-0 meer dan 90% van het werk. De tweede helft zonder zijn flitsen was er een groot niveauverschil merkbaar.  

 Romelu Lukaku 6 (OUT '46)

Scoorde, maar miste ook een kans die een Lukaku in topvorm nooit mist. Er is nog wat bijschaafwerk aan met oog op het WK, heeft ook een vaak ondankbare rol zo diep en alleen in de spits. Ook de balbehandeling was soms wat minder. 

Invallers 

Adnan Januzaj 6 (IN '46)

Kon de match minder kruiden en peperen dan tegen Portugal en viel niet al te vaak op in de wedstrijd. Liep veel gaten open en dicht, maar kreeg nauwelijks zelf kansen om iets te laten zien. 

Michy Batshuayi 7 (IN '46)

Heel bedrijvig en continu druk zettend op de Egyptische verdediging. Speelt graag met zijn neus naar het doel van de tegenpartij, is een heel ander type dan Lukaku. Tegen deze ploeg lag hem dat duidelijk beter dan onze nummer 1 voorin. Met een topdribbel aan de basis van de 3-0, dat kan hij!

Nacer Chadli 7 (IN '46)

Bedrijvigste van onze invallers. Toonde ook polyvalentie door zowel links als rechts een deel van de helft te depanneren. Is graag gezien door de bondscoach en bewees eigenlijk opnieuw waarom: is een alleskunner qua depannagewerken.

Marouane Fellaini 6 (IN '46)

Won een aantal duels zoals hij dat kan, maar moest in de plaats van Witsel helemaal als breker aan de slag. Kan dat wel, maar is misschien beter in een rol van stormram dichter bij de vijandelijke grote rechthoek.  

Thorgan Hazard 6 (IN '70)

Goesting en bedrijvigheid. Wat we van invallers willen, ook richting een WK. Is niet meteen de man die het lijkt te beslissen, maar is een duiveltje uit een doosje en kan goed mee met de rest van de Duivels.

Dedryck Boyata - (IN '81) 

Viel te laat in voor een beoordeling

 

België \\ Portugal
 
 
 
Reacties.