In Genk heeft men weinig begrip voor de nakende overgang van Schrijvers naar Club Brugge: "Weglopen van zo'n situatie vind ik niet goed"

06 juni 2018 13:30

Na een seizoen waarin zijn speelminuten beperkt bleven, aast Siebe Schrijvers op een transfer. De Genkse spelmaker is op weg naar Club Brugge.

Door de concurrentie kwam de aanvoerder van de Belgische beloften vorig seizoen steeds minder in het stuk voor. Schrijvers klokte finaal af op 2.424 minuten verdeeld over 37 wedstrijden. In al die duels scoorde hij vijf keer, en leverde hij twee maal de beslissende voorzet af.

Gaandeweg verloor Schrijvers zijn plaats, waardoor nu een overstap naar blauw-zwart wenkt. "Persoonlijk vind ik dat Siebe de concurrentie hier moet durven aangaan", is technisch directeur Dimitri de Condé van mening in Sport/Voetbalmagazine. "Weglopen van zo’n situatie vind ik niet goed."

"We hebben een grote kern omdat we ervoor kozen om jongeren sneller door te schuiven. Vandaag hebben we 28 veldspelers en drie keepers, dat heeft ons in de periode met twaalf geblesseerden wel geholpen. Het wordt alleen vervelend wanneer iedereen fit is waardoor jongeren in de tribune belanden. Mochten we geen Europees gespeeld hebben, waren we gegaan voor 24 spelers plus drie keepers, nu worden dat er 26 plus drie."

Bart Vandenbussche

Club Brugge \\ KRC Genk
 
 
Reacties.