Jackpot! Kampioen Club Brugge wrijft zich al in de handjes door formidabele startpremie in Champions League

06 juni 2018 06:51

Club Brugge mag straks weer smullen van de vetpotten van de Champions League en dat het financieel weer een attractief avontuur wordt, is nu al duidelijk. De UEFA maakte namelijk bekend dat de 32 deelnemers nu al zeker zijn van een startpremie van ruim 15 miljoen euro.

15,25 miljoen om precies te zijn, een mens zou zich voor minder in de kampioenenhandjes wrijven. En dat is natuurlijk nog maar een begin. Per overwinning in de groepsfase komt daar nog eens 2,7 miljoen euro bij. Een gelijkspel levert een bedrag van 900.000 euro op.

Een ticket voor de achtste finales? Dan komt er nog eens 9,5 miljoen euro bij. Wie doorstoot naar de kwarfinales krijgt er nog eens 10,5 miljoen euro bovenop. Halve finales? 12 miljoen euro extra. Finale? 15 miljoen euro extra op de rekening. Winst levert nog eens een bijkomend toetje van 4 miljoen euro op. 

Extraatjes

En dat is nog niet alles: er wordt ook nog eens 585 miljoen euro verdeeld aan de hand van een nieuwe ranking op basis van de clubprestaties van de voorbije tien jaar in de competities van de UEFA en de gewonnen Europese bekers.

Het team dat bovenaan die ranking prijkt, krijgt 32 schrijven van 1,108 miljoen euro oftewel 35,46 miljoen in totaal. Het team helemaal onderaan krijgt 'maar' één schijf. Tot slot zijn er natuurlijk ook nog de televisierechten. Ploegen die de play-offs niet overleven krijgen elk vijf miljoen euro. 

Glenn Bogaert

Club Brugge
 
 
Reacties.