Met glans geslaagde Ruud Vormer zet Belgisch voetbal op de kaart in Nederland: "Ze geven het niet graag toe, maar het is wel zo"


Foto: © photonews 06 juni 2018 21:53

Ruud Vormer heeft zijn grote vuurdoop bij de nationale ploeg van Nederland met glans doorstaan. Uitblinker tegen Slowakije, (onopvallende) basisspeler tegen Italië. Ook zijn ex-coach bij Roda JC Harm van Veldhoven zag dat het goed was.

"Ja Ruud doet het geweldig goed. Hij heeft twee schitterende wedstrijden gespeeld. Hij krijgt ook heel lovende kritieken in Nederland. Op zich is dat wel mooi hé als je ziet wat hij opnieuw heeft opgebouwd vanuit Brugge naar het Nederlands elftal toe. Het ging in stijgende lijn van Roda JC naar Feyenoord. in Rotterdam is hij wat blijven hangen, maar bij Club Brugge heeft hij alles nieuw leven ingeblazen", aldus Van Veldhoven bij Voetbalkrant

Andere kijk op Belgisch voetbal

Toch een beetje verrassend dat die selectie alsnog in de bus viel? "Eigenlijk niet omdat ze in Nederland wel meer en meer anders aan het kijken zijn naar het Belgisch voetbal, zeker de laatste jaren is dat wat aan het veranderen. Ze geven het niet graag toe, maar het is wel zo. Ik moet ook zeggen dat Nederlands voetbal het natuurlijk heel moeilijk heeft gehad en in die kwalificaties naar het WK toe heeft de ploeg niet echt z’n ding hebben kunnen doen. Dan moest je sowieso een aantal veranderingen doen."

Toch geen verrassing

Enter karakterspeler Ruud Vormer: "Je voelde toch wel dat ze jongens zochten die was vastheid en werkkracht hadden en dan kom je ook al vrij snel bij Ruud uit. Ronald Koeman kende hem, er waren dus wel wat factoren die in zijn voordeel speelden. Hij kan ook op verschillende plaatsen spelen, dus op dat vlak was het eigenlijk geen verrassing. De vraag was eerder: wanneer doen ze het en durven ze het aan om ook een jongen van 30 opnieuw een kans te geven..."

En nu, mag Vormer rekenen op nóg meer? "Ik denk wel dat hij een reële kans heeft om erbij te blijven. Het zal heel belangrijk zijn dat hij erbij is bij de start van de EK-campagne en dat ze meteen ook resultaten kunnen behalen. De toekomst zal het natuurlijk uitwijzen, maar ik denk dat Ruud zich de voorbije twee oefenmatchen in ieder geval wel getoond heeft en op basis van die prestaties kan hij rekenen op goeie commentaren."

Club Brugge
 
 
 
Reacties.