Scheidsrechtersbaas Verbist kijkt terug op seizoen vol commotie over de videoref: "Ik ben er zeker van dat het bij sommigen een invloed had"

06 juni 2018 15:07

De Belgische arbiters kenden een bewogen seizoen. Vooral de intrede van de videoref zorgde bijna iedere week voor discussie.

In iedere wedstrijd van pay-off 1 was de VAR aanwezig, wat meermaals voor commotie zorgde. "De Belgische arbitrage heeft een moeilijk seizoen achter de rug, omdat we op korte tijd veel moesten implementeren", zegt scheidsrechtersbaas Johan Verbist bij Sporza.

"Zo wogen bijvoorbeeld de ingrepen van de videorefs te zwaar door in de eindafrekening van het puntensysteem voor de refs. Het Referee Office van de KBVB is nu bezig een ander puntensysteem op poten te zetten."

Meteen gewezen op verkeerde beslissing

De beslissingen van de videorefs wogen zwaar door op het wedstrijdresultaat. En ook de veldscheidsrechters haalden niet hun gebruikelijke niveau. "Het zou eigenlijk niet mogen, maar ik ben er zeker van dat het bij sommigen een invloed had", aldus Verbist.

"Door de videoref word je tijdens een wedstrijd in plaats van erna meteen gewezen op de verkeerde beslissingen die je gemaakt hebt. Tijdens een match weet je al dat je quotering minder zal zijn. Dat neem je voor de rest van de wedstrijd mee."

Diederik Geypen

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.