Steven Defour spreekt voor het eerst over zijn beslissing: "Het was nodig, ik wil zo lang mogelijk voetbal spelen"

06 juni 2018 18:24

Steven Defour besliste onlangs om zijn internationale carrière stop te zetten. De middenvelder wil zich voortaan volledig concentreren op het clubvoetbal bij Burnley. De ambitie is immers weer volop aanwezig. Dé grootste reden waarom hij er mee stopte.

Defour ging niet over één nacht ijs. "Het was een moeilijke beslissing. Maar voor mij is het belangrijkste dat ik zo lang mogelijk voetbal kan spelen. En dan moet je soms zware beslissingen nemen", zei hij in een interview op de website van Burnley. "Na mijn nieuwe zware blessure was het voor mij duidelijk. Ik heb een energieke speelstijl en dan moet je lichaam 100 procent zijn. Ik heb de internationale breaks nodig om fit te blijven."

Defour gaf ook aan dat hij bijna klaar is. "Vorig seizoen heb ik de mensen die aan mij twijfelden toch kunnen overtuigen. Iedereen zag de vorige seizoenen ook wat ik kan, maar niet altijd op regelmatige basis. Nu wil ik fit zijn om de voorbereiding mee te maken. Want daar leg je de basis voor de rest van het seizoen."

Bart Vandenbussche

Premier League \\ Burnley \\ België
 
 
Reacties.