Transferoverzicht 1A: negen aanwinsten voor W-Beveren, ook Anderlecht vernieuwt intensief en enkele smaakmakers blijven in de JPL

06 juni 2018 12:06

De Belgische eersteklassers vatten over enkele weken alweer de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan. Verschillende ploegen waren al behoorlijk actief op de transfermarkt. Een overzicht van de opvallendste moves.

Slokop Waasland-Beveren

Een opvolger voor Sven Vermant heeft Waasland-Beveren nog niet gevonden. Wel haalden de Leeuwen al negen (!) nieuwe spelers naar de Freethiel. De Waaslanders zullen er volgend jaar helemaal anders uitzien. Uitkijken doen we vooral naar Daan Heymans, de revelatie uit de Proximus League die overkwam van KVC Westerlo.

Vernieuwend Anderlecht

Het kersverse Anderlecht-bestuur schoot vroeg in actie. De Brusselse teller van de nieuwkomers staat tot dusver op zeven stuks, Kenny Saief die definitief overkomt van AA Gent meegerekend. Met Elias Cobbaut haalde paars-wit een Belgische belofteninternational bij KV Mechelen.

Landskampioen kijkt de kat uit de boom

Ook Club Brugge ging met de komst van Mats Rits shoppen bij de degradant. Verder tast blauw-zwart de markt af, al zit de komst van een extra doelman en de Genkse spelmaker Siebe Schrijvers in de pijplijn.

Ook STVV wacht af

Een club die dit tussenseizoen nog geen enkele inkomende transfer deed is STVV. De Truienaars stelden met Marc Brys wel al opvolger voor gewezen T1 Jonas De Roeck aan. De Antwerpse oefenmeester zal tijdens de voorbereiding snel in de smiezen hebben op welke posities de Kanaries versterking kunnen gebruiken. Het ambitieuze Japanse bestuur wil deze mercato ongetwijfeld uitpakken.

De smaakmakers

Tot slot staan we nog even stil bij enkele smaakmakers van vorig seizoen. Verschillende sterkhouders zullen zoals iedere zomer naar het buitenland trekken. Gelukkig zijn er ook jongens die voor een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League kiezen.

  • Stallone Limbombe - Antwerp naar AA Gent
  • Jonathan Bolingi - Moeskroen naar Antwerp
  • Ivo Rodrigues - definitief naar Antwerp
  • Mehdi Carcela - definitief naar Standard
  • Dieumerci Ndongala - definitief naar KRC Genk

Diederik Geypen

Anderlecht \\ Antwerp \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Standard \\ STVV \\ KV Mechelen \\ SK Beveren
 
 
Reacties.