Bryan Ruiz (ex-AA Gent) legt uit waarom hij ondanks verscheidene gesprekken met de coach toch niet naar Standard kwam

07 juni 2018 22:23

Bryan Ruiz (ex-AA Gent) kende een bewogen seizoen in aanloop naar het WK. De spelmaker paste niet meer in de plannen van Sporting Lissabon en aasde op een vertrek.

Verschillende teams klopten op de deur voor de 32-jarige Ruiz. Ook Standard. Dat was zeker een mooie optie. Ik sprak verscheidene keren met de coach, zei hem dat ik geïnteresseerd was om te tekenen, maar wel onder bepaalde voorwaarden", vertelt de aanvallende middenvelder in Sport/Voetbalmagazine. "Op mijn leeftijd wou ik niet het risico nemen een contract te ondertekenen waar ik niet voor de volle honderd procent achter stond."

"Standard deed er alles aan om mijn wensen te vervullen, maar Sporting voegde er andere aan toe die ervoor zorgden dat ik het Luikse aanbod uiteindelijk moest weigeren."Ik kreeg ook een aanbieding uit Turkije (van Sivasspor, nvdr) en uit Saudi-Arabië, maar mijn vrouw was zwanger en ik wilde liever niet dat mijn kind daar geboren werd."

Gesprek met Jorge Jesus

Ruiz bleef dus bij Sporting, maar dat was op sportief vlak aanvankelijk niet de beste zet. "Na de transferperiode voelde ik mij in Lissabon helemaal opgesloten: ik moest alleen blijven trainen. Dat deed ik van juli tot midden november."

Na een gesprek met de coach veranderde de situatie. "Ik ontmoette Jorge Jesus en de daaropvolgende maandag trainde ik weer mee. Hij garandeerde mij geen speeltijd, maar was er wel van overtuigd dat ik de ploeg kon helpen. In het begin viel ik enkele keren in, daarna steeds vaker en ik eindigde het seizoen als titularis."

Diederik Geypen

KAA Gent \\ Standard \\ Sporting Lissabon \\ Costa Rica \\ Engeland
 
 
Reacties.