Stef Wils bijzonder gelukkig met zijn keuze voor Lyra-Lierse: "De cirkel is rond, deze club wil op een gezonde manier hogerop"

07 juni 2018 16:29

Gisteren werd bekend dat de kersverse club Lyra-Lierse een bekende naam had aangetrokken. Stef Wils, de 35-jarige verdediger met heel wat ervaring in 1A en 1B, komt de club versterken. "Het voelt als thuiskomen", reageert hij nu.

Wils heeft er net drie jaar Hongarije opzitten, maar wou terugkeren naar België. "Er zijn gesprekken geweest met andere clubs, maar Lyra-Lierse was meteen heel concreet", legt hij uit bij Voetbalkrant.com. "Het was na drie jaar Hongarije tijd om terug te keren. Pas op, ik heb er een heel leuke tijd gehad. Ik wou echt eens in het buitenland spelen, maar familiaal was het moeilijker geworden. Mijn vrouw zat bijna meer in België dan in Hongarije."

"Ik wist ook dat het bij een terugkeer moeilijk zou worden om op mijn leeftijd nog een club in 1A of zelfs in 1B te vinden. Maar ik wou wel een project dat me aansprak en waar er ambitie is. Dat heb ik nu gevonden. Lyra-Lierse wil op een gezonde manier hogerop geraken. Misschien is volgend seizoen te vroeg om over de titel te spreken, maar binnen twee jaar willen ze wel in tweede amateur staan. En daarna... Dat zal waarschijnlijk niet meer voor mij zijn. (lacht)"

De cirkel is rond. Het zou leuk zijn om dat te combineren met successen

Voor de geboren Turnhoutenaar is het een terugkeer naar het oude en vertrouwde nest. "Ik heb heel mijn jeugd bij Lierse gespeeld en heb er vijf jaar in de eerste ploeg gestaan. Dit voelt als thuiskomen, al is het niet meer het Lierse dat ik kende. Maar er zijn nog wel mensen van vroeger..."

Zijn rol is duidelijk: "Ik heb mijn ervaring en ik moet de jonge gasten gidsen op moeilijke momenten. Ik zie het volledig zitten, want ik wou in een ploeg terechtkomen waar ik dat kon doen. Mijn ervaring doorgeven aan de jeugd... En voor mij is de cirkel nu rond. Het zou leuk zijn om dat nog te combineren met successen", aldus Wils.

Misschien nog een extra pigment: mogelijk speelt zijn broer straks voor Kempenzonen-Lierse. "Hij heeft een verkennend gesprek gehad met die mensen. Maar bij ons kiest ieder zijn eigen weg. Hij heeft nog niets getekend, maar als het zo is zal dat niets uitmaken."

Johan Walckiers

Lierse SK \\ K.LYRA TSV. \\ Szombathelyi Haladás
 
 
Reacties.