Transferoverzicht 1B: KV Mechelen en Beerschot-Wilrijk gingen al het hardst, maar de rest blijft niet achter!

07 juni 2018 17:06

De Belgische ploegen uit 1B zijn - net als de teams in 1A - volop bezig zich te versterken op de transfermarkt. Verschillende ploegen waren al behoorlijk actief, we maakten een overzicht van de meest opvallende moves.

KV Mechelen

KV Mechelen versterkte zich al volop. We maakten er al een apart artikel over (dat kan u HIER nog eens nalezen). Met Castro, Lemoine, Swinkels, Storm en De Camargo haalden ze al heel wat kwaliteit in huis.

Toch wil Malinwa het daar niet bij laten. De komst van Franck Berrier is nakend, terwijl ook Togui Mel Williams dichtbij een akkoord zit met de Kakkers. De degradant zat alvast niet stil. 

Beerschot-Wilrijk

Beerschot-Wilrijk zag Swinkels vertrekken naar reeksgenoot Mechelen, maar zelf plukte het ook versterking weg bij de concurrentie in 1B: Grégory Grisez komt over van Roeselare, Emeric Dudouit van Tubeke. Zij zijn maar een van de vele transfers van De Mannekes.

Met Lejoly, Bourdin, Brogno en doelman Vanhamel zitten ze ook op het Kiel niet stil. Vorig seizoen werd de promotie maar nipt gemist in de finale tegen Cercle Brugge, nu moet het misschien wél kunnen lukken.

OH Leuven

Met Jellert van Landschoot (20) huren de Leuvenaars een topper van Club Brugge, die op verschillende plaatsen overweg kan. Verder kwam ook Olivier Myny al over van Waasland-Beveren, terwijl met Duplus een man met eersteklasse-ervaring (bij Zulte Waregem) werd gehaald.

Westerlo

Lukas Van Eenoo is nu ook definitief van De Kemphanen, meteen de grootste transfer van Westerlo tot op heden. Simon Bammens (Wijgmaal) en Guillaume De Schryver (Cercle Brugge) moeten voor het Belgische talent zorgen.

Lommel

Lommel is de nieuwkomer in 1B en deed al twee transfers in de vorm van Sebastiaan De Wilde en Dieter Creemers. Twee minder bekende namen in België, maar wel jeugdproducten geweest van Belgische topclubs en beschikkend over het nodige talent.

Roeselare

Bij Roeselare zijn de fans stilaan ongerust. Ze zagen enkele sterkhouders vertrekken en haalden vooralsnog alleen Andrei Camargo op bij Lierse. De rechterflankverdediger van 30 jaar is voorlopig de enige transfer op Schiervelde.

Union & Tubeke

Dat is nog meer dan Union en Tubeke, die beiden nog geen inkomende transfers deden. Luka Eisner is de nieuwe coach bij de Brusselaars, de komende weken zullen we van deze beide teams zeker een inhaalbeweging mogen verwachten.

Aernout Van Lindt

2e klasse \\ Westerlo \\ Roeselare \\ Tubeke \\ OH Leuven \\ Union SG \\ Lommel SK \\ Beerschot \\ KV Mechelen
 
 
Reacties.