Verlinden verklaart zijn opmerkelijke overstap naar stadsrivaal Cercle

08 juni 2018 21:26

Een kleine schokgolf ging toch door Brugge toen het nieuws bekend werd gemaakt dat Club-monument Danny Verlinden aan de slag gaat als keeperstrainer bij de buren van Cercle.

De intussen 54-jarige Verlinden ziet zelf geen graten in de keuze van zijn nieuwe uitdaging: "Daar ga ik niet sentimenteel over doen, ik heb er niet lang over moeten nadenken. Het project van Cercle en Monaco is een fantastische uitdaging", zegt de ex-keeper van blauw-zwart aan HLN. 

Terug naar België

De reden voor zijn opmerkelijke keuze hoeven we niet ver te zoeken: “Voor mij was vooral van belang dat ik terug in België aan de slag kan én op het hoogste niveau. Dat ik niet hoef te verhuizen (Verlinden woont in Oostduinkerke) is ook mooi meegenomen. Na zes jaar buitenland kwam deze kans voor mij op het ideale moment. Ik heb niet lang moeten nadenken.”

Verlinden was al twee seizoenen aan de slag bij Stoke City (de club van zijn zoon Thibaud). Hij was na acht seizoenen keeperstrainer bij Club Brugge, ook al actief bij Al Shabab en Club Africain. 

Clint Vens

Club Brugge \\ Cercle Brugge
 
 
Reacties.