Carl Huybrechts is uitermate scherp voor Filip Joos en Karl Vannieuwkerke: "De status overstijgt het talent"

09 juni 2018 17:04

Sporza trekt met een stevige lichting commentatoren richting het WK in Rusland. In de vorige eeuw zat de 66-jarige Carl Huybrechts nog zelf op de commentaarsstoel.

De veelzijidige sportjournalist werkte in het verleden mee aan tal van programma's. In Humo analyseert hij werk van huidige commentatoren die wekelijks instaan voor de voetbalverslaggeving.

"Ik vind dat Frank Raes het beste de match leest", zegt Huybrechts over zijn generartiegenoot. "Laat hem toch de WK-finale becommentariëren. Hij is fin de carrière: je moet hem dat gunnen. Filip Joos heeft de meeste weetjes, maar dat interesseert me geen bal."

"Op vlak van taal vind ik Dirk Deferme onovertroffen. Soms is hij zelfs te veel bezig met verfraaien. Als ik hem coachte, zou hij nog beter worden: hij zou wat vaker zwijgen. Ik vind Bram Lambert goed en hou Stijn De Weert ook maar in het oog."

"Denk je 'wauw' als je de televisie aanzet en hem bezig ziet?"

Huybrechts stond ook vaak in voor de omkadering van programm's en talkshows. Een rol die nu vaak is weggelegd voor Karl Vannieuwkerke. "Ik vind dat de status van Vannieuwkerke zijn talent overstijgt", is Huybrechts streng. "Laat me een vraag stellen: denk je 'wauw' als je de televisie aanzet en hem bezig ziet? Ik vind dat een belangrijk criterium voor presentatoren, en dat heeft niets met jaloezie te maken."

Redactie

Jupiler Pro League
 
 
Reacties.