Daarom legde Club Brugge 3 miljoen euro op tafel voor Siebe Schrijvers: "Ik vind hem het grootste Belgische talent"

09 juni 2018 08:56

De transfer van Siebe Schrijvers is een van de opvallendste moves van het tussenseizoen. De 21-jarige aanvoerder van de Belgische beloften ruilde KRC Genk in voor Club Brugge.

Blauw-zwart legde 3 miljoen euro op tafel om Schrijvers los te weken in de mijnstad. Ivan Leko, de coach van de Belgische landskampioen, gelooft rotsvast in de spelmaker.

""Hij heeft een profiel dat in het Belgische voetbal heel moeilijk te vinden is", aldus de Kroaat in Het Laatste Nieuws. "Vista, snelheid, individuele actie en rendement. Met nog ervaring ook. Ik vind hem het grootste Belgische talent", spaart Leko de complimenten niet.

Niet naar STVV

Leko heeft Schrijvers al een tijdje op zijn verlanglijstje staan. "Ik wilde hem twee jaar geleden heel graag naar STVV halen, maar RC Genk verhuurde hem helaas aan Waasland-Beveren."

"Ik zie Siebe als een moderne nummer tien, een tweede spits eigenlijk. Op die positie komt het beste in hem naar boven. Al zou hij ook iets lager op de positie van Vanaken of zelfs Vormer kunnen spelen. Hij past gewoon perfect in de filosofie die we hier bij Club hanteren. We zijn kampioen geworden met een jonge ploeg die grinta uitstraalde. Dat is ook wat Schrijvers uitstraalt."

Bart Vandenbussche

Club Brugge
 
 
Reacties.