Wat een verhaal: Eric Gerets dient klacht in tegen ex-ploegmaat die hem met de dood bedreigt

11 juni 2018 10:43

't Is een speciale situatie ten huize Eric Gerets de laatste tijd. Gerets is getrouwd met Virginia Neuray, de ex-vriendin van zijn voormalige ploegmaat bij de Rode Duivels en Standard, Gilbert Bodart. Die laatste zou Gerets nu al meermaals met de dood bedreigd hebben.

Het grootste pijnpunt is het hoederecht over de zoon van Bodart en zijn ex-vriendin. "Hij bedreigde me meerdere malen", zegt Gerets in La Dernière Heure. "Hij rende eens achter mijn auto aan toen Virginia in Oupeye woonde. De politie moest toen ingrijpen."

"Hij zei toen dat we elkaar nog wel eens zouden terugzien. Een andere keer hield hij zijn vinger op mijn voorhoofd alsof hij een trekker zou overhalen en zei dat hij ons zou vermoorden. Ik heb geen andere keuze dan een klacht in te dienen. Bodart heeft een grens overschreden."

Gerets vond het welletjes. "Ik weet dat dit een schok zal zijn in Luik, maar ik ben niet bang. Iedereen gaat dood, maar in mijn geval zal dat door Bodart zijn, of door een Albanees, zoals hij me ooit vertelde."

Fantasten

Bodart, ex-doelman van Standard, reageerde ook. "Ik heb niets te zeggen. Je mag schrijven wat ze je verteld hebben, dat gaat me geld opbrengen. Het gerecht bestaat ook voor fantasten die zomaar dingen verzinnen. Mijn advocaat is ermee bezig."

Johan Walckiers

Standard
 
 
Reacties.