🎥 Het sprookje van Thomas Meunier, wiens leven ooit veel minder rooskleurig was: "Om 5 uur 's ochtends liep mijn wekker af en voor de zon opkwam, begon ik eraan"

12 juni 2018 11:41

Dat Thomas Meunier niet zomaar een doorsnee voetballer is, is al langer geweten. Een man met een mening en iemand die zich naast het voetbal ook graag creatief bezighoudt, maar wist u ook dat hij vroeger nog als postbode heeft gewerkt?

De 26-jarige Rode Duivel van PSG was immers niet altijd een succesvolle voetballer, voor zijn doorbraak bij Club Brugge moest hij hard werken om zijn boterham te verdienen. Dat vertelt een openhartige Meunier in The Players’ Tribune.

Vroeg uit de veren

"Je zult het misschien niet geloven, maar drie jaar voor mijn debuut bij de Rode Duivels werkte ik nog als postbode. Ik was niet Thomas Meunier, de voetballer. Ik was Thomas Meunier, de postbode. Ik begon met die job toen ik 18 was en nog niet met voetbal alléén mijn boterham kon verdienen. Om 5 uur ’s ochtends liep mijn wekker af en voor de zon opkwam, begon ik aan mijn ronde. In steden als Londen of New York is postbode zijn misschien leuk omdat alle appartementen daar dicht bij elkaar liggen, maar in België is dat toch een ander maar mouwen", vertelt Meunier.  

Hele namiddag slapen

"Wanneer het keihard regent en je moet de auto steeds vijftig meter verderop parkeren, word je écht wel moe hoor. Na het werk kon ik thuis wel de hele namiddag liggen slapen. Ik werkte twee maanden als postbode, daarna ben ik van job veranderd en monteerde ik auto-onderdelen. Dat was in 2010 dus niet eens zo lang geleden. En nu acht jaar later, bereid ik mij voor op het WK met mijn land." Hoe het kan lopen! 

België \\ Costa Rica
 
 
 
Reacties.