Jonge Belg na Anderlecht en KV Mechelen nu op weg naar Italië

12 juni 2018 14:24

Er is opnieuw een jonge Belg onderweg naar de Italiaanse Serie B. Andy Kawaya legt momenteel medische testen af bij Avellino, waar voor hem ook al een ex-ploegmaat speelde.

Samuel Bastien lanceerde zijn carrière bij Avellino en is intussen onderweg naar Standard. Kawaya is nu op weg naar de Serie B-club. Hij legt er momenteel medische testen af, maar de transfer is nog niet afgerond, werd ons bevestigd door zijn entourage. Een akkoord lijkt echter niet veraf.

Kawaya werd vorig seizoen door Anderlecht verkocht aan KV Mechelen, maar daar kwam hij mede door blessures niet veel aan spelen toe. Hij mocht de club verlaten en zocht een opportuniteit om zijn carrière te herlanceren. Die lijkt hij nu gevonden te hebben bij Avellino. Zijn maatje Bastien kende er een heel sterk seizoen en verdiende er een transfer naar Chievo Verona.

Veel Belgen

Ook zijn andere ex-ploegmaat Stéphane Omeonga speelde er zich in de kijker. Avellino richt zich trouwens sterk op de Belgische markt, want ook Pierre-Yves Ngawa en Reno Wilmots spelen er. Gisteren tekende Kenneth Houdret er zelfs nog een contract.

KV Mechelen \\ Avellino
 
 
 
Reacties.