De Mos gaat nog eens los op Martinez: "Copy-paste, hij heeft geen visie" en "Pure zelfmoord"

12 juni 2018 22:02

Roberto Martinez moet de Rode Duivels naar successen leiden op het WK 2018 in Rusland én in aanloop naar het EK 2020 in Europa. Maar Aad De Mos blijft bijzonder kritisch.

Nu haalde hij ook in Voetbal International de sloophamer helemaal boven: "Ze spelen een soort 3-4-3, met backs die hoog moeten staan. Maar die lopen gauw achteruit. De grote voetballanden spelen met vier of zelfs vijf middenvelders en dus komen ze mensen tekort", aldus De Mos.

Ze worden compleet overlopen

"De ruimtes worden te groot en ze worden op het middenveld compleet overlopen. Hazard en Mertens doen ook nauwelijks verdedigend werk. Witsel en De Bruyne? Die worden dus overlopen. Zelfs tegen Tunesië kan dat gebeuren. Het systeem is pure zelfmoord. Ze vermoorden hun eigen veldbezetting en de beste spelers komen op de verkeerde posities terecht."

De Nederlandse ex-trainer van onder meer KV Mechelen en Anderlecht heeft geen goed woordt over voor Martinez: "Hij kopieert zonder visie, hij is een copy-paste trainer. Je moet net uitgaan van de kwaliteiten van je eigen spelers ... Ze komen er maar niet uit."

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.