Niet Dendoncker, maar wel Boyata startte enigszins verrassend in de basis tegen Costa Rica: "Natuurlijk hoop je meer te spelen"


Foto: © photonews 12 juni 2018 16:28

Velen hadden Leander Dendoncker na de uitspraken van Roberto Martinez in de basis verwacht tegen Costa Rica. Uiteindelijk moest de aanvoerder van RSC Anderlecht genoegen nemen met een kwart wedstrijd.

Op het moment dat de 23-jarige Dendoncker zijn opwachting maakte, stond de 4-1-eindschore al op het bord. "Ik had niet zoveel werk op te knappen", kijkt de Passendalenaar terug op zijn invalbeurt. "In een ploeg als de onze die dominant speelt moest ik vooral ballen inleveren bij de middenvelders." (lacht)

Ik houd me klaar, de rest zien we wel

Of Dendoncker toch niet op een basisplaats rekende? "Je hoopt natuurlijk altijd te kunnen spelen. Maar de coach doet wat hij denkt dat het beste is in aanloop naar het WK."

"Ik ben erbij en dat is het voornaamste. Ik trek met een goed gevoel naar Rusland en ben fier om deel uit te maken van deze groep. Ik houd me klaar, de rest zien we wel", aldus Dendoncker die naar zijn eerste toernooi als Belgisch international trekt.

België \\ Costa Rica
 
 
 
Reacties.