Oorlogje op komst? Managers achter Coucke leggen uit hoe hij bij Anderlecht kwam én schieten met scherp op collega-makelaar: "Dan zouden er miljoenen zijn blijven plakken"


Foto: © photonews 12 juni 2018 22:39

Marc Coucke nam in het voorbije seizoen plots RSC Anderlecht over. De gewezen sterke man van KV Oostende verraste vriend en vijand, want zijn naam viel op voorhand eigenlijk nooit. De mannen achter het succes reageren nu én sparen een concullega allerminst.

Jaques Liechtenstein en Peter Verplancke leggen het alvast met graagte uit in Sport/Voetbalmagazine: "We zijn heel discreet te werk gegaan in dat overnameproces", aldus Liechtenstein. "Oostende was de club van zijn hart, maar hij zat daar aan zijn plafond."

De zakken van makelaars

En dus kwam de overstap naar Anderlecht er alsnog. Met dank ook aan de twee sterke mannen, die bewust op de achtergrond bleven: "Ik heb vele vijanden bij Anderlecht ... Dat zou de slaagkansen van zijn kandidatuur misschien ernstig hebben doen dalen."

Om vervolgens met scherp te schieten: "Van Holsbeeck ging bij de directie aan het bluffen. Was de overnemer vanuit de entourage van Christophe Henrotay gekomen, dan waren er enkele miljoenen van de verkoopprijs in de zakken van een paar makelaars terechtgekomen. Dat weten we uit goede bron."

Anderlecht
 
 
 
Reacties.