Populaire Rode Duivel bewierookt: "Grootste Europese clubs dingen naar zijn klasse, van Bayern tot Real en Juventus zouden ze hem wat graag in de armen willen sluiten"


Foto: © photonews 12 juni 2018 11:22

Een van onze absolute certitudes op het WK in Rusland is ongetwijfeld Thibaut Courtois. De topdoelman van Chelsea moet ons mee richting die droomfinale loodsen en intussen kijken alle topclubs toe.

Ook HLN-columnist Hugo Camps ziet de grote waarde van het sluitstuk: "Thibaut Courtois speelt altijd. Dat is ook het dictaat van Thibaut zelf: alles spelen. Deze doelman doet geen enkele concessie. Sluit hem niet uit voor een warming-up, want muitend gegrom stijgt op over velden en wegen. Geen Duivel is zo eergierig als Thibaut. Het nationale team is zijn koloniale bezit", klinkt het prozaïsch.

"Is het passie of paranoia? Beseft hij dan niet dat geen zinnig mens het in zijn hoofd haalt zijn nummer 1-positie ter discussie te stellen? Hij is de Lev Yashin van de Rode Duivels. Onvervreemdbaar. De grootste Europese clubs dingen naar zijn klasse. Van Bayern tot Real en Juventus zouden ze hem wat graag in de armen willen sluiten. Ze hebben er een paar stelten voor over."

Club Brugge
 
 
 
Reacties.