Martinez zag naast Lukaku en Hazard nog een uitblinker: "Het was belangrijk om hem opnieuw met een lach te zien spelen"


Foto: © photonews 12 juni 2018 07:36

Het was een ideale generale repetitie voor onze Rode Duivels met het oog op het WK in Rusland. Costa Rica werd met ruime 4-1 cijfers geklopt, tot groot jolijt van de bondscoach. Ook Dries Mertens deed zijn duit in het zakje.

Nochtans zag het er even niet goed uit voor de Duivels na de 0-1. "Wat ik vooral onthoud van deze match? De manier waarop we reageerden na de tegengoal", aldus Martinez. "Het is de eerste keer dat we 0-1 achterkwamen, een belangrijke test voor ons. Ik zag een ploeg en een groep spelers die verantwoordelijkheid nam."

Mertens werd al snel in de tweede helft vervangen. De Leuvenaar liet zich opmerken in de 50' speeltijd die hij kreeg. "Het was belangrijk om Dries opnieuw met een lach te zien spelen", zei Martinez. "Elke speler komt met een ander verhaal naar de nationale ploeg."

"Het seizoen van Mertens heeft veel geëist"

"Het seizoen van Mertens heeft veel geëist. Dries speelde een belangrijke rol bij Napoli, waar hij tot het einde meedeed voor de titel. Ik voelde dat hij scherpte nodig had. En nu is hij erg scherp. Ik ben blij voor hem dat hij een assist gaf en kon scoren. Hij had een belangrijke rol in deze prestatie", besloot de bondscoach. 

België \\ Costa Rica
 
 
 
Reacties.