Rode Duivels geloven er volle bak in, maar de fans zijn duidelijk een pak sceptischer zo vlak voor afreis naar Rusland


Foto: © photonews 12 juni 2018 06:32

Onze Rode Duivels mogen bijna het vliegtuig op naar Rusland, maar hoe zit het intussen met het geloof in WK-winst? Dat is er alvast bij de spelers, maar de Belgische burger is toch een stuk minder optimistisch, zo blijkt.

Uit een peiling van HLN blijkt dat nog maar 6% van de bevolking denkt dat onze jongens de WK-finale zullen bereiken. Ter vergelijking: in de december 2017 was dat 'nog' 9%. 

En het geloof in WK-winst? Dat is stabiel gebleven op een schamele 4%. Straffer nog: 8% gelooft zelfs dat onze landgenoten niet eens de groepsfase met Engeland, Tunesië en Panama zullen overleven. In december was dat 6%. 

Het geloof in het bereiken van de kwartfinales ergo een evenaring van onze prestatie op het WK 2014 en het EK 2016 is wel groot: 58%.

Frappant is vooral dat het geloof aan de andere kant van de taalgrens een deuk heeft gekregen. Met het vertrouwen om minstens de halve eindstrijd te behalen ging het van 40% naar 30%. In Vlaanderen nam de schrik voor een exit in de tweede ronde dan weer toe: van 6 naar 10%.

België \\ Costa Rica
 
 
 
Reacties.