Twee eersteklassers krijgen opvallende kalender voorgeschoteld voor de eerste 6 speeldagen: "Er waren zoveel moeilijkheden"

12 juni 2018 14:40

De kalender van de reguliere competitie werd dinsdagmiddag om klokslag 12 uur bekend gemaakt. Kalendermanager Nils Van Brantegem moest opnieuw met tal van factoren rekening houden.

De vele parameters die een invloed hadden op de opmaak zorgde voor een opvallende start voor Waasland-Beveren en Sporting Charleroi. "We proberen een evenwichtige start te maken voor alle teams. "Dit is voor iedereen gelukt, behalve voor Waasland-Beveren", legt Van Brantegem uit op de officiële webstek van de Pro League.

"Er waren zoveel moeilijkheden in augustus dat de Waaslanders in de eerste zes speeldagen slechts twee keer thuis zal spelen. Maar na 8 speeldagen is dit terug in balans. Als gevolg hiervan speelt Charleroi 4 keer thuis tijdens de eerste  6 speeldagen. Maar opnieuw, ook dit zal na 8 speeldagen terug in balans zijn."

Duels bij daglicht

Steeds meer clubs dringen aan op wedstrijden bij daglicht, in de eerste plaats omwille van de ordediensten. "Ook hier stellen zich er problemen", vervolgt Van Brantegem. "Dit gaat al niet bij Kerstmis en ook niet tijdens midweekspeeldagen. Eenmaal september is er na 18u al geen voldoende daglicht meer. Bovendien zijn er heel wat festivals in augustus waardoor er goede afspraken moeten gemaakt worden met de politiediensten. Op deze manier komt enkel zondag 14u30 in aanmerking voor wedstrijden bij daglicht."

Raadpleeg HIER de volledige kalender voor het seizoen 2018-2019

Diederik Geypen

Charleroi \\ SK Beveren
 
 
Reacties.