Dries Mertens legt vinger op de wonde en legt uit wat we missen én wat we niet hebben

13 juni 2018 07:58

De Rode Duivels zijn klaar om te knallen op het WK, al zijn de verwachtingen die door de spelers werden uitgesproken minder groot als twee jaar geleden voor het EK. Dries Mertens is ook kritisch in zijn aanpak.

"We moeten niet te veel verwachten en naar het WK gaan met de inzet om zover mogelijk te raken en match per match te bekijken", aldus Mertens in Telefacts.

Wat is onze denkwijze?

Want Mertens mist iets ... "Een Belgische filosofie over voetbal. Aanvallend, verdedigend, ... Waarom wint Spanje altijd? Die hebben allemaal dezelfde opleiding gehad. De helft komt van Barcelona, de andere helft van Real, allemaal aanvallend voetbal. Bij ons heb je heel veel verschillende mensen. Wat is onze denkwijze? Wat is ons voetbal? Er is zo niet echt iets ..."

Bij Napoli is Mertens ondertussen de diepe man, terwijl hij bij de Rode Duivels van de flanken moet blijven komen: "We spelen gewoon anders bij de nationale ploeg. Als ik diep in de spits zou staan? Dan moet je met lopende mensen spelen en dat hebben we niet echt momenteel bij de Rode Duivels."

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.