Heeft Spaanse bondscoach eigen graf gegraven? "We konden dit niet onbestraft laten" en "Was pas vijf minuten op voorhand op de hoogte"

13 juni 2018 16:17

De storm rond het ontslag van de Spaanse bondscoach woedt nog in volle hevigheid. Julen Lopetegui moet twee dagen voor het WK opkrassen nadat gisteren het nieuws kwam dat hij na Rusland aan de slag gaat bij Real Madrid. De bondsvoorzitter toonde geen greintje genade.

Terecht of onterecht, dat oordeel laten we aan u over, maar Luis Rubiales had wel wat te vertellen over de manier waarop alles verlopen is: "Real zoekt natuurlijk naar de ideale coach en dat mag ook, daar spreek ik mij niet over uit. Maar onze bondscoach kan de zaken niet op deze manier aanpakken als hij voor de Spaanse voetbalbond werkt. Ik was pas vijf minuten op voorhand op de hoogte van de zaak via een paar telefoontjes", aldus de onverbiddelijke bondsvoorzitter. 

Waarden

"Winnen is voor ons van groot belang, maar de manier van werken is nog belangrijker. Uiteraard zullen er mensen zijn die kritiek hebben op deze beslissing, maar wij bepalen nog altijd zelf de waarden van de voetbalbond. Ik wens Julen Lopetegui het allerbeste toe, maar dit konden we gewoon niet onbestraft laten. Niks doen, zou in dit geval onverantwoord geweest zijn."

Glenn Bogaert

Champions League \\ Real Madrid \\ Spanje
 
 
Reacties.