Rode Duivels zijn veilig geland, maar de piloten voelden de spanning: "Ik ben gisteren om 21 uur al gaan slapen"

13 juni 2018 15:59

Rond iets voorbij 15 uur landden de Rode Duivels veilig en wel op Russische bodem. En dus brachten de twee piloten hun opdracht er met verve van af.

"Dit was een heel speciale vlucht", vertelt Yannis Simoens, een van de twee piloten van de Trident. "Ik ben Belg en ben fier op de Rode Duivels. Ik was wat gespannen, dus was ik gisteren vroeg, rond 21 uur, gaan slapen. Voor deze lange dag moesten we in topfit zijn. Maar maak je geen zorgen, we beschikken over een sterk team."

Voor de SN2018 waren er geen speciale veiligheidsinstructies, al dus de bediening wel wat anders. "Er is een eigen beveiligingsvideo, aangepaste stoelen, een speciaal menu", gaat Simoens verder. "Mijn favoriete Rode Duivel? Dries Mertens. Maar ik kon geen selfie maken of een handtekening vragen."

Twee piloten

Voor de Duivels geen piloot en copiloot, wel twee piloten. "Dat is niet zo uitzonderlijk. We zijn gekozen op basis van enkele criteria en in functie van de beschikbaarheid. Dat er twee ploten zijn, zorgt voor een extra veiligheid en meer flexibiliteit tijdens de vlucht", aldus Alexandre Annegarn, de andere stuurman.

België
 
 
 
Reacties.