EXCLUSIEF: Buffel & co werden al genoemd, maar Essevee haalt plots deze versterking


Foto: © photonews 13 juni 2018 23:14

Zulte Waregem versterkte zich al met Bürki en Faik, maar wil bij de eerste training op 24 juni een zo goed als mogelijk gevulde, competitieve kern hebben. Diverse namen circuleerden al, maar de transfer die zo goed als in orde is komt uit enigszins onverwachte hoek.

Thomas Buffel, Mikael Soisalo en Henrik Bjordal. Het zijn maar drie van de namen die de voorbije dagen in de wandelgangen van het Regenboogstadion circuleerden. Toch is het een andere naam die mogelijk de eerste handtekening zal opleveren van de laatste spurt richting de eerste training op 24 juni.

Zo werd ene Urho Nissilä vandaag gespot in België en zou hij erg dicht bij een overgang naar de Gaverbeek staan. Nog deze week zouden medische en fysieke testen op het programma staan en zou de overgang kunnen worden getekend.

Nissilä

Opvallend: Nissilä - een 22-jarige Finse jeugdinternational - speelde én scoorde dinsdagavond nog voor zijn Finse team KuPS in de subtopper tegen Ilves. De creatieve aanvallende middenvelder werd vorig seizoen nog tweede in de plaatselijke verkiezing van speler van het jaar bij zijn club.

Dit seizoen zorgde hij al voor vijf goals en drie assists in twintig matchen over alle competities heen. De kwieke middenvelder toonde al heel wat vista bij KuPS en staat in Finland te boek als een talent, al is er volgens insiders nog wat werk aan de duelkracht. Dat wordt ons ook bevestigd door Belgische scoutingsanalisten. 

Zulte Waregem \\ KuPS
 
 
 
Reacties.