Axel Witsel spreekt duidelijke ambitie uit op eerste WK-dag: "Anders is het een slecht resultaat"


Foto: © photonews 14 juni 2018 18:11

Op de eerste persconferentie op Russische bodem kreeg Axel Witsel het woord. De 29-jarige middenvelder voetbalde 4,5 jaar voor Zenit Sint-Petersburg. "Het doet deugd om terug te zijn", zei hij.

Na een kwartfinale op het WK en het EK wil Witsel samen met de andere Rode Duivels beter doen. "Het zou een slecht resultaat zijn als we niet in de halve finales zitten, voor mij toch alvast", liet Witsel optekenen.

Dan moeten de Belgen in de kwartfinales mogelijk voorbij Brazilië. "Brazilië behoort tot de topfavorieten, net als Spanje en Duitsland. Maar ook wij willen tot het einde meegaan. We hebben meer vertrouwen in ons spel dan twee jaar geleden. Dat heeft ook met onze ervaring te maken."

Vertrouwen van de coach

Net als onder Marc Wilmots is Witsel ook onder Roberto Martinez incontournable? "Martinez vraagt me niets speciaals. Iedereen wist hoeveel vertrouwen ik kreeg van Wilmots, maar dat is bij Martinez niet veel anders. We spelen met drie achterin, een systeem dat iedereen wel ligt. We beschikken over de spelers om in deze formatie aan te treden."

België
 
 
 
Reacties.