? De eerste woorden van Michel Preud'homme als nieuwe coach van Standard zijn een feit

14 juni 2018 10:53

Gisteren werd zijn technische staf al officieel bekendgemaakt door Standard, maar op de grote voorstelling van Michel Preud'homme zelf is het nog even wachten. Al heeft de Luikse topclub toch al een voorsmaakje in huis voor de ongeduldige fans.

Op de website van de Rouches prijkt immers al een exclusief interview met de 59-jarige Luikenaar, die na een deugddoende sabbatperiode terugkeert naar de club van zijn hart. MPH, die Standard opnieuw naar het allerhoogste moet proberen te leiden, spreekt over het verleden, maar óók al over de toekomst. 

"Ik heb nu een driedubbele functie. Ik ben uiteraard blij om hier te zijn, anders zou ik het niet gedaan hebben. We zullen later nog de kans krijgen om uit te leggen waarom en hoe. Ik ken de mentaliteit hier, maar ook de infrastructuur", aldus een zichtbaar ontspannen Preud'homme.

En ook het heilige Luikse vuur brandt natuurlijk nog hevig in Preud'homme: "Het is een troef om die passie en vurigheid te hebben. Soms leidt die tot extreme situaties, maar overal waar ik gewerkt heb, werd die mentaliteit wel geapprecieerd."
 

Glenn Bogaert

Standard
 
 
Reacties.