KBVB wil reglement volledig up to date krijgen, ook om risico op klachten tegen Licentiecommissie te beperken

14 juni 2018 17:33

De top van de KBVB - Verhaeghe, Bayat en Linard - riep donderdag de pers samen in hotel Metropol, hartje Moskou naast het Rode Plein. Daar wilden ze een paar zaken duidelijk stellen over hun beleid en wat er de komende jaren nog moet gebeuren. Professionalisering is daarbij het codewoord.

Eén opvallende uitspraak van bondsvoorzitter Gerard Linard: "We willen in de toekomst geen klachten meer tegen de uitspraken van de Licentiecommissie." Daarmee verwees hij uiteraard naar de klachten van de laatste jaren tegen Moeskroen. 

Maar een klacht neerleggen bij de rechtbank kan niemand verhinderen. Dat is een grondwettelijk recht. De KBVB wil de verouderde regels wel aanpassen. "We hebben een reglement dat in strijd is met bepaalde Europese regels", aldus Bart Verhaeghe.

De regels in Oost- en West-Vlaanderen zijn soms anders, dat moet eruit

"Ons reglement bestaat sinds 1895 en is sindsdien een paar keer bijgeschaafd. Maar dat is nooit 'à jour' gezet. Daar zijn we nu volop mee bezig. We hebben een team samengesteld en daar zit ook Peggy Leys in."

"Zij gaat in samenwerking met een paar andere advocaten het reglement up to date zetten. De bedoeling is ook om eenvormigheid binnen de provincies te bekomen. Nu zijn er soms in West-Vlaanderen andere regels dan in Oost-Vlaanderen. Dat moet eruit. Er zitten nog te veel gaten in het reglement."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ België
 
 
Reacties.