Elk WK heeft wel (een) verrassing(en): verbazen deze vijf landen straks vriend en vijand in Rusland?

14 juni 2018 20:06

De topfavorieten voor het WK in Rusland zijn bekend, maar uiteraard zijn er ook altijd outsiders en flagrante surprises. Denk maar aan Wales en IJsland op het EK 2016 of Costa Rica of Colombia op het WK 2014. En wie zorgt er vanaf vanavond voor de aangename verrassing? Vijf kanshebbers op een rij.

1) Marokko 

Toegegeven, de loting valt niet bepaald mee voor Mehdi Carcela, Nabil Dirar en Mbark Boussoufa met tegenstanders als Spanje en Portugal. Maar toch hebben de Leeuwen van de Atlas heel wat in huis om straks te verrassen. Dat vindt ook Peter Vandenbempt: "Marokko heeft  mij in de oefenmatchen enorm bekoord. Met een paar oude bekenden, zoals Boussoufa, en met veel beweging, techniek, duelkracht. Een mix van ervaring en fris talent ook. Kortom, een openbaring. Voor die ploeg wil ik me wel rechtop zetten."

Groep B: Marokko, Spanje, Portugal en Iran 

2) Colombia 

De kwartfinale gehaald op het WK in Brazilië en dat in een regie van de swingende spelmaker James Rodriguez. De Colombiaanse sterspeler van Bayern München kan echter rekenen op de steun van andere kleppers als Carlos Bacca, Radamel Falcao en Juan Cuadrado. En uiteraard zijn we vanuit Belgisch perspectief ook benieuwd naar wat José Izquierdo kan brengen, de Gouden Schoen kan op links voor dat extra vleugje vernuft zorgen. De loting is alvast een meevaller voor Los Cafeteros, Groep H is immers een bijzonder open poule.

Groep H: Colombia, Senegal, Japan en Polen 

3) Senegal 

We hadden al over die poule H van vrijbuiters en daarin zit ook het Senegal van Sadio Mané. De pijlsnelle vleugelaanvaller kan een van dé smaakmakers van dit WK worden en vecht aan de zijde van (oude) bekenden als Cheikhou Kouyaté en Kara Mbodji. Bondscoach Aliou Cissé mag alvast dromen: "Onze groep is uitdagend, interessant en evenwichtig. Alle vier de landen hebben een kans om door te stoten naar de achtste finales klinkt het. Vooral de fysieke kracht van Mané en co zou weleens een belangrijk wapen kunnen zijn.  

Groep H: Senegal, Colombia, Japan en Polen


 

4) Servië

In de kwalificatieronde kwamen de Servische krijgers als groepswinaar uit de bus. Nochtans niet zo evident in een poule met Ierland, Wales en Oostenrijk. Beli Orlovi - de bijnaam van de nationale ploeg - staat in de Balkan wat in de schaduw van Kroatië, maar beschikt over enkele stevige wapens. Ervaren rotten als Kolarov en Ivanovic, sterkhouders op het middenveld als Matic, Milinkovic-Savic en Tadic én een spits in topvorm die we maar al te goed kennen: Aleksandar Mitrovic (ex-Anderlecht). Al bij al een gunstige loting. 

Groep E: Servië, Brazilië, Zwitserland en Costa Rica

5) Mexico

Dat de snedige Mexicaantjes een gevaarlijke ploeg zijn, mochten onze Rode Duivels in november van vorig jaar nog ondervinden. 3-3 werd het in een spectaculaire oefenpot in Brussel. Spektakeldoelman Ochoa van Standard kennen we maar al te goed, maar het is vooral de offensieve stootkracht die tot de verbeelding spreekt. Zoals PSV-sensatie Hirving Lozano, die onze defensie twee keer te grazen nam, Javier Hernández Chicharito en Carlos Vela. Op het middenveld delen Andrés Guardado en Héctor Herrera de lakens uit.

Groep F: Mexico, Duitsland, Zweden en Zuid-Korea

Glenn Bogaert

Senegal \\ Marokko \\ Colombia \\ Mexico \\ Servië
 
 
Reacties.