WK-vooruitblik deel 3 (Lorenzo Staelens): "Misschien raar om te zeggen, maar ondanks ontslag bondscoach zie ik Spanje het WK winnen"

15 juni 2018 06:22

De komende dagen blikken we met enkele gewezen Rode Duivels in een minireeks vooruit op het WK. Telkens leggen we de ex-international twee gerichte vragen voor. Vandaag: 70-voudig international Lorenzo Staelens.

Hoe ver zie je de Rode Duivels geraken en waarom? 

"Goh, ik vind dat moeilijk te voorspellen, maar ik zeg dat de Belgen de tweede ronde, dus de achtste finales, zeker zullen halen. Ik denk ook dat ze die ronde nog gaan doorspartelen en vrees dat het dan toch een pak moeilijker wordt om nog verder door te stoten. Ik zeg dus dat ze minstens bij de laatste 16 geraken, dat zeker wel."

Wie is jouw topfavoriet om het WK te winnen?

"Het is misschien raar om te zeggen gezien de recente ontwikkelingen, maar ik zeg toch Spanje. Ondanks het ontslag van bondscoach Julen Lopetegui, ja. Met Fernando Hierro hebben ze toch ook iemand met ervaring aan het roer en de staf die ze nu samengesteld hebben, is in mijn ogen toch ook niet slecht. Er zal zeker gepresteerd worden door de Spanjaarden. Welke teams ik nog ver zie doorstoten? Brazilië, Duitsland, misschien Argentinië, maar eerlijk? Ik zou het eigenlijk niet weten. Ik vind het echt moeilijk te voorspellen."


Glenn Bogaert

België \\ Spanje
 
 
Reacties.