Ella Van Kerkhoven leert nog elke week bij: "Nog heel veel te leren"

16 juni 2018 13:10

Ella Van Kerkhoven scoorde niet minder dan 29(!) doelpunten in de Super League afgelopen seizoen. Daarmee werd ze - uiteraard - topschutter. Als kers op de taart mocht ze mee met de Red Flames naar de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Moldavië.

"Het is bijzonder tof om een week te kunnen meedraaien met de Red Flames. Dat is een mooi einde aan een heel mooi seizoen en een goede jaargang. Nu is het aan mij om er iets van te maken, het is echt een heel mooie kans om me te laten zien dat ik het verdien om bij die selectie te zijn", aldus Van Kerkhoven toen bekend werd dat ze geselecteerd was.

Spons zijn en heel veel opnemen

"De concurrentie bij de Flames is heel erg zwaar natuurlijk. Op training is het dan natuurlijk altijd wat afzien, maar je kan ook heel veel bijleren door met de beste mee te spelen en te trainen. Ik ben de laatste om te zeggen dat ik het allemaal had verwacht dat het zo zou lopen", geeft de aanvalster aan.

"Het is nu aan mij om progressie te blijven maken. Het draaien en meteen vertrekken, daar moet ik nog aan werken. Of typische dingen die spitsen al jaren doen ... Ik kan nog heel veel leren, ook van Janice en Tessa. Als je met goede speelsters om je heen staat, kan je veel opnemen. Ik wil echt een spons zijn op dat gebied en heel veel leren."

Aernout Van Lindt

België
 
 
Reacties.