Hoe gaat Preud'homme zijn speciale rol(len) bij Standard nu in feite aanpakken? Luikse topcoach licht al tipje van de sluier op

16 juni 2018 11:27

Michel Preud'homme moet nog officieel voorgesteld worden bij Standard, maar via de clubkanalen heeft de 59-jarige Luikenaar - zeg maar gerust de verloren zoon - al een en ander verteld over zijn grote comeback op Sclessin. Maar hoe zal hij zijn speciale rol nu straks exact gaan invullen?

MPH wordt immers niet zomaar trainer, hij zal een driedubbele functie bekleden. Hij zal in eerste instantie als hoofdcoach fungeren, maar zal tevens ook de rollen van sportief directeur en vicevoorzitter bekleden. En dat verdient een woordje uitleg van Preud'homme himself. 

"Ik ga aan de slag gaan zoals ik bijna altijd gedaan heb: als trainer. Ik zal dus langs het veld staan en ik zal dikwijls op het trainingsveld staan. Niet altijd want ik ben goed omringd. De meeste trainingen zullen gegeven worden door Emilio Ferrera. Het is een grote kwaliteit van hem om schitterende trainingen te geven. We zullen ze natuurlijk samen voorbereiden. Ik zal daardoor vanop afstand kunnen observeren."

Glenn Bogaert

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.