? Sensatie dankzij Mexiiiiiiicoooo! Standard-keeper Ochoa en zijn maats stunten tegen ondermaatse wereldkampioen Duitsland

17 juni 2018 18:50

Duitsland was met twijfels naar het WK afgezakt en die zijn vanavond alleen nog maar groter geworden. De uittredende wereldkampioen van Joachim Löw liep een blauwtje tegen een verrassend sterk en snedig Mexico. PSV-sensatie Lozano, die ook al een gesel was voor onze Rode Duivels, was de grote held.

Zat u ook nieuwsgierig voor de buis? Heel wat mensen keken alvast reikhalzend uit naar de WK-start van Duitsland. De uittredende wereldkampioen kende een barslechte generale repetitie met een nederlaag tegen Oostenrijk en een nipte overwinning tegen voetbaldwerg Saudi-Arabië. Ja, die kneusjes die tegen Rusland een 5-0 te slikken kregen. 

Druk dus op de Mannschaft van Joachim Löw en die zag zijn mannen niet goed beginnen. Mexico dreigde meteen twee keer en Manuel Neuer zag een heet standje voor zijn neus maar net goed aflopen. De bij momenten flitsende groenhemden maakten handig gebruik van de ruimte in de rug van offensieve rechtsback Joshua Kimmich en het was keer op keer gevaarlijk. 



Lozano doet het weer

De vraag was niet of, maar wanneer het doelpunt zou vallen. Tien minuten voor de rust was het prijs. Balverlies bij de Duitsers en vliegensvlug speelden Chicharito en PSV-sensatie Hirving Lozano het uit en laatstgenoemde, die in november van vorig jaar ook al twee keer scoorde tegen de Rode Duivels, kapte en scoorde in de korte hoek. 0-1! En het was verdiend! 

Duitsland stelde er bitter weinig tegenover. Timo Werner met een schuiver naast, een bescheiden schotje van Hummels op Ochoa en Toni Kroos die de Mexicaanse doelman van Standard aan het werk zette met een vrije trap. De vingertoppen van de spektakelman van Sclessin en de dwarsligger brachten redding. Het was de beste kans op een gelijkmaker, die overigens niet verdiend zou geweest zijn. 



Mannschaft beukt tevergeefs

Na de rust moesten de dappere Mexicanen langzaam maar zeker achteruit, maar het is niet dat Duitsland zo indrukwekkend veel druk ontwikkelde. En het had al vroeg in de tweede helft doodleuk 0-2 kunnen zijn. Chicharito alweer in de rol van aangever, maar dit keer was zijn beslissende pass voor Carlos Vela barslecht. Weg kans, dit had de match al vroeg kunnen beslissen. 



Naarmate de tijd wegtikte, nam de druk van de - sputterende - witte machine wel toe, maar het gebrek aan finesse en vlotte combinaties was stuitend. Toni Kroos was het lichtpunt en probeerde in zijn eentje de motor aan te zwengelen, maar het mocht niet baten. Marco Reus in twee tijden scherp over, Kroos himself in één tijd naast en invaller Julian Brandt op de buitenkant van de paal, dat waren de belangrijkste wapenfeiten in de zoektocht naar de 1-1. 



Bij Mexico liep de energietank langzaam maar zeker leeg, al had Miguel Layún het op die dekselse counter tot twee keer toe helemaal kunnen afmaken. Het vat was echter af, de dodelijke precisie van de eerste helft ontbrak en zo was het met ingehouden adem aftellen. Duitsland gooide nog lijf en leden in de strijd, maar Guillermo Ochoa hield zijn netten schoon. Wat een stunt, wat een sensatie! 











Glenn Bogaert

Mexico \\ Duitsland
 
 
Reacties.