Impact van resultaten Brazilië en Duitsland heeft ook serieuze gevolgen voor Rode Duivels: "7-7 en owngoals maken"

17 juni 2018 23:03

In groepen E en F werden we op zondag geconfronteerd met toch wel wat verrassende resultaten. En dat zou wel eens zijn gevolgen kunnen hebben voor de toekomst van het toernooi van de Rode Duivels.

Zwitserland hield Brazilië op een gelijkspel, Mexico won zelfs verrassend van Brazilië. En dus is het nog maar de vraag of beide landen groepswinnaar gaan worden in hun groep.

Daar gingen we vooraf vanuit, waardoor een kwartfinale tegen Brazilië het meest waarschijnlijke leek als we zelf ook groepswinnaar worden.

Cijferen

Nu Duitsland mogelijk de groep niet zal winnen, kan het dus beginnen tellen worden voor de Rode Duivels. En misschien de derde match tegen Engeland niet winnen? 

Ook in Villa Sporza werd het item al naar boven gehaald: "Het wordt 7-7 en de ploeg die het laatst in balbezit is, heeft dan meeste kans om nog een owngoal te maken", zag Karl Vannieuwkerke er de humor wel van in. 

Duitsland/Brazilië

"Je kan nu al aan het rekenen slaan, maar in principe moet je van dit Duitsland of Brazilië gewoon winnen", pikte Marc Degryse in. "Maar dat weet je op dat moment natuurlijk ook niet."

Aernout Van Lindt

België \\ Brazilië \\ Duitsland
 
 
Reacties.