Nieuwe trainer van Cercle Brugge doet fans meteen dromen: "Ik hou van de aanpak van Guardiola, namelijk aanvallend voetbal gecombineerd met veel balbezit"

17 juni 2018 14:29

Drukke dag bij Cercle Brugge vandaag want de promovendus presenteerde vandaag de nieuwe technische staf voor komend seizoen. Trainer Laurent Guyot stond natuurlijk centraal en die liet meteen al eventjes in zijn Franse kaarten kijken.

"De ontwikkeling van talentvolle jongeren is een prioriteit bij Cercle, maar daarbij willen we de resultaten niet uit het oog verliezen. Het Belgische voetbal ken ik een beetje via Vainqueur, Hanni en Trebel met wie ik bij Nantes samenwerkte. Ze speelden intussen op het allerhoogste niveau en hun periode in België was voor hen een belangrijke stap in hun carrière", klinkt het op de clubwebsite. 



En welk soort voetbal mogen we straks verwachten in Jan Breydel? "Als ik vandaag zeg ik dat ik op een bepaalde manier wil spelen en binnen drie maanden zou blijken dat we anders spelen, dan zullen jullie me hierop wijzen. Het is mijn taak het maximum uit mijn spelersgroep te halen en ik zal me dan ook aanpassen aan de kwaliteiten van het team. Ik hou wel van de aanpak van Pep Guardiola: aanvallend voetbal gecombineerd met veel balbezit. Al start dat uiteraard vanuit een goede organisatie", aldus Guyot. 

Glenn Bogaert

Cercle Brugge
 
 
Reacties.