Michel Preud'homme stelt de nieuwe technische staf van Standard voor, inclusief mental coach

19 juni 2018 22:10

Dinsdag was een dag voor de pers bij Standard. Trainer Michel Preud'homme kwam over van alles en nog wat praten en dat deed hij niet alleen. Hij bracht zo goed als iedereen mee naar Sclessin.

Los van Dorian Deflandre en Kevin Miny, die de fysieke testen van de spelers vandaag afnamen, tekende iedereen van de nieuwe staf present. Er kwam nog één extra functie bij: Rudy Heylen komt over van Club Brugge en wordt de mental coach.

"Ik heb hem niet gestolen bij Club", knipoogde Preud'homme. "En het is zeker niet dat hij er niet graag meer werkte. De dagelijkse route vanuit de Kempen is simpelweg veel gemakkelijker en zo kan hij dit beter combineren met zijn job als psycholoog."

Er zijn twee T1's bij Standard

Naast Preud'homme zaten Emilio Ferrera en Eric Deflandre. "Eric houdt zich puur met het voetballende aspect bezig. Daarnaast ben ik hel blij dat Emilio mijn aanbod aanvaard heeft. Hij en ik, wij zijn twee T1's binnen dezelfde club. Zo deden we dat ook bij Al Shabab."

Fysiektrainer Renaat Phillipaerts werkte al met MPH bij Gent, Club Brugge én Al Shabab. Hetzelfde kan gezegd worden voor keeperstrainer Jan Van Steenberghe bij die twee Belgische clubs. De enige 'onbekende' is Patrick Asselman, wel ex-spits van de Rouches. "Emilio heeft me hem aangeraden. Hij doet videoanalyses van ons en van de tegenstanders."

Ik ben enorm blij om te kunnen rekenen op deze mensen. Zij hebben allemaal fantastische kwaliteiten om onze missie te volbrengen", sloot Preud'homme af.

Jordan Horwood

Jupiler Pro League \\ Standard
 
 
Reacties.