Fietsen, kaarten, basketten of gewoonweg niets doen, de Rode Duivels hebben genoten van hun rustdag

20 juni 2018 21:01

De Rode Duivels namen een dag rust vandaag en lasten de ochtendtraining af na de trainingsarbeid van de voorbije weken én de -vooral door het weer- zware wedstrijd tegen Panama. In de vooravond gaven enkele Rode Duivels meer uitleg over die beslissing.

“Het is geen vrije dag, hé, ik zit hier bij jullie”, lachte Hazard in zijn gekende stijl bij de start van het gesprek. “Neen, het deed deugd, vooral voor de benen. Het was geen makkelijke match en zij die niet of weinig speelden, hadden gisteren een erg zware training.” Dembélé, die bij die groep zat, trad hem bij. “Het was een érg pittige training.”

Wat rust in een mooi kader -want dat is de Moscow Country Club wel- was geen overbodige luxe. “We zitten hier goed en hebben masseurs ter beschikking en we mochten onze tijd spenderen hoe we wilden, dus morgen kunnen we er weer volop tegenaan voor de wedstrijd van zaterdag.”

Ik, Toby, Jan, Dries en Kevin zijn gaan basketten, om het lichaam toch een beetje te laten zweten -Mousa Dembélé

Wat doet zo'n Rode Duivel dan op een vrije dag als deze? “Ik? Niets. (lacht) Toch niets dat met voetbal te maken heeft. We hebben niet allemaal op ons kamertje op onze gsm gezeten, hé. We hebben gekaart onder meer.”

Het was geen overbodige luxe, vond ook Dembélé. “Iedereen heeft wat rust kunnen nemen. Ik ben een beetje gaan fietsen en heb wat gebasket met Toby, Jan, Dries en Kevin. Om toch het lichaam wat te laten zweten.”

Sander De Graeve

België
 
 
Reacties.