Na Nainggolan en Defour denkt nu ook andere Rode Duivel aan afscheid bij nationale ploeg

20 juni 2018 19:31

De Rode Duivels zijn druk in de weer met de tweede wedstrijd op het WK, nu zaterdag tegen Tunesië. Al zijn sommige spelers ook al druk bezig met hun toekomst bij de nationale ploeg. Zo ook Moussa Dembélé.

Moussa Dembélé twijfelt of hij ook na het WK nog international blijft. Dat heeft hij verteld tijdens de rustdag van de Rode Duivels. "Het zou goed kunnen dat dit mijn laatste tornooi wordt met de Rode Duivels", verraste Dembélé. "Het hangt van de situatie af. Het kan er ook mee te maken hebben waar ik ga spelen."

Dembélé speelt voor het Engelse Tottenham Hotspur, maar het is niet zeker of de middenvelder daar blijft. De ex-speler van Willem II, AZ en Fulham is gegeerd in de Chinese competitie. "Ik wil nog niet te ver vooruit denken, omdat ik nog niet weet hoe ik me ga voelen. Maar ik zal zeker niet nog zes jaar bij de nationale ploeg spelen."

"Ik moet ook wat naar mijn lichaam luisteren"

"We zijn nu op een tornooi en die beslissing zal ook afhangen van hoe dit tornooi gaat. Het kan zijn dat ik na dit tornooi een gevoel heb van: 'pfff het is wel oké nu', maar het kan ook zijn dat ik het gevoel heb dat ik nog twee tornooien kan spelen. Ik moet ook wat naar mijn lichaam luisteren, ik ben 31 en speel al van mijn 16e op het hoogste niveau en sinds mijn 18e bij de nationale ploeg, dus dat moet ik ook bekijken. Vraag het mij op het einde van het WK nog eens", klinkt het. 

Na het WK in Rusland kan de selectie bij de Rode Duivels er wel eens heel anders uitzien. Eerder kondigden Radja Nainggolan en Steven Defour hun afscheid al aan, ook Vincent Kompany en Laurent Ciman lieten verstaan dat ze er mogelijk na Rusland niet meer bij zijn. Al is daar nog geen zekerheid over. 

Bart Ver Elst - Sander De Graeve

België
 
 
Reacties.