Een nieuwe manier van werken in Belgisch managerland: "Wij werken voor de speler, niet voor de clubs"

22 juni 2018 18:20

Er is al veel kritiek gekomen op de manier van werken tussen clubs en managers. Bij Anderlecht zouden er maar liefst acht op de loonlijst gestaan hebben. Een manier van werken die vragen oproept. Base Soccer, een nieuwe speler op de Belgische markt, wil daar niets van weten.

Base Soccer zit nog maar een negen maanden in België. Voordien waren ze vooral actief in Engeland en hadden ze er grote namen als Kyle Walker, Ashley Young, Aaron Lennon en Arsène Wenger in hun uitgebreid klantenbestand. Maar sinds een paar maanden zitten ze nu ook met een kantoor op de Avenue Louise in Brussel.

En intussen hebben ze al een grote voet in de Belgische markt kunnen zetten. Trainer Yannick Ferrera brachten ze onder dak. En de grootste talenten van de grote clubs hebben hun handtekening al bij hen gezet. Waarom? CEO Zouhair Essikal legt uit. 

"We denken niet op de korte termijn. We hebben bijvoorbeeld een speler van Brugge, een 16-jarig toptalent waar veel interesse voor was vanuit Duitsland. Ze wilden de ouders heel veel geld aanbieden, maar wij vonden dat niet de beste keuze voor hem. Wij kiezen voor het sportief project en waar hij de beste kansen gaat krijgen", aldus Zouhair.

We denken niet op korte termijn, ongeacht hoeveel geld er mee gemoeid is

Het verklaart waarom er ineens zoveel goeie spelers van makelaar willen veranderen. "Wij hebben de reputatie, de contacten en de werkwijze. Tot nu toe hadden de spelers in België niet veel andere keuze dan om voor de 'oude makelaars' te tekenen. Maar veel van die mannen werken enkel voor de clubs en vergeten het belang van hun spelers. Een school voor de kinderen zoeken, nieuwe schoenencontracten, een huis kopen,... Dat doen wij allemaal. Andere managers zeggen dat dat niet tot hun takenpakket behoort."

"We hebben twee manieren om te werken. We hebben de normale makelaarsactiviteiten, maar daarnaast zijn we ook op elke wedstrijd van onze spelers aanwezig. Of het nu jeugd of profs zijn... We gaan er naartoe en bekijken met hen wat ze nodig hebben en wat hun prestaties zijn. We zijn er altijd voor hen. We gaan met scouts naar hun wedstrijden en werken met andere makelaars uit andere landen en uit ons netwerk om een deal rond te krijgen."

Of het nu jeugd of profs zijn... We gaan naar alle wedstrijden

En dat trekt zich ook door aan de onderhandelingstafel. "In het verleden deden we de transfers van Luis Suarez naar Liverpool en Luka Modric naar Tottenham. Kyle Walker is al vanaf zijn 16de onze cliënt en we begeleiden hem naar de top. We willen werken met de grote clubs en nemen enkel de meest kwaliteitsvolle spelers bij ons. We hebben deze week nog Fred naar Manchester United gebracht."

"We hebben al goeie contacten met de top vijf in België. Als we rond de onderhandelingstafel zitten, is het voor ons belangrijk dat onze speler er beter van wordt. Ook de club, zeker wel, maar wij werken niet voor de clubs. We willen wel dat alle partijen er beter van worden."

Jupiler Pro League
 
 
 
Reacties.