Dembélé kan alles... behalve naar doel schieten: "Ik geraak in paniek"

22 juni 2018 08:59

Een doelpunt van Mousa Dembélé, dat is wel al heel lang geleden bij de nationale ploeg. Het ligt niet in zijn aard, zo blijkt, toch vreemd voor een ex-spits.

We moeten teruggaan naar 2009, in een met 2-4 verloren wedstrijd in eigen huis tegen Bosnië-Herzegovina. Dembélé scoorde toen iets over het uur de 1-1, daarna werden de Rode Duivels, met Gill Swerts, Wesley Sonck en Filip Daems in de basis, afgeslacht door Jahic, Bajramovic en Misimovic.

sindsdien scoorde hij niet meer voor zijn land, nochtans was hij vroeger een spits. "Ik heb niet dat spitsengevoel als ik een goal maak. Een spits kan een hele match bijna niet meedoen, maar als hij scoort, danst hij de hele kleedkamer rond. Dat heb ik niet."

Bij oefeningen op afwerken, puur op techniek, ben ik altijd bij de beste, maar in een match... -Mousa Dembélé

Een vlotscorende spits was hij nooit, maar een schot heeft hij wel... op training toch. "Dat is de reden dat ik ook in de spits gezet werd. Op oefeningen op afwerkingen, puur op techniek, ben ik altijd bij de beste." In de match is het andere koek. "Als ik ga schieten, doe ik dat haast altijd uit een paniekreactie. Ik heb een goed schot, maar zoek meestal de creatieve oplossing."

Sander De Graeve

Tunesië \\ België
 
 
Reacties.